paolineczka

paolineczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Leczo z cukinii z dodatkiem kabaczka i papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Cukinia i kabaczek bez dwóch zdań kojarzą mi się z latem. Często gdy mam mniej czasu przygotowuję to oto leczo z cukinii z dodatkiem kabaczka. Leczo jest bardzo smaczne i zdrowe.

Leczo z cukinii z dodatkiem kabaczka i papryki

Składniki:

Leczo z cukinii z dodatkiem kabaczka i papryki

 

  • 2 kg cukinii
  • 1 kg kabaczka
  • 200 g papryki stożek
  • 3 średniej wielkości cebule
  • 300 g dobrej jakościowo kiełbasy
  • sól, pieprz
  • 2 spore łyżeczki koncentratu pomidorowegp

Sposób przygotowania:

Leczo z cukinii z dodatkiem kabaczka i papryki
1. Wszystkie warzywa umyć i osuszyć.

2. Cukinię i kabaczka obrać. Pokroic w krążki, wydrążyc nasiona. Krążki cukinii i kabaczka pokroić w grubszą kostkę

3. Cebulę obrac, i pokroic w pół plasterki

4. Paprkę przekroic na pół, usunąc gniazda nasienne. Paprykę pokroic w paski

5. Kiełbasę pokroic w pół plasterki

6. Do garnka wlej 2 łyżki oleju. Wrzucaj warstwami :cukinia wraz z kabaczkiem, cebula, papryka , sól, pieprz, kiełbasa. Dusic do miękkości od czasu do czasu mieszając.

Pod koniec duszenia dodaj koncentrat pomidorowy