Sposób przygotowania:
Leczo z cukinii z dodatkiem kabaczka i papryki
1. Wszystkie warzywa umyć i osuszyć.
2. Cukinię i kabaczka obrać. Pokroic w krążki, wydrążyc nasiona. Krążki cukinii i kabaczka pokroić w grubszą kostkę
3. Cebulę obrac, i pokroic w pół plasterki
4. Paprkę przekroic na pół, usunąc gniazda nasienne. Paprykę pokroic w paski
5. Kiełbasę pokroic w pół plasterki
6. Do garnka wlej 2 łyżki oleju. Wrzucaj warstwami :cukinia wraz z kabaczkiem, cebula, papryka , sól, pieprz, kiełbasa. Dusic do miękkości od czasu do czasu mieszając.
Pod koniec duszenia dodaj koncentrat pomidorowy
2. Cukinię i kabaczka obrać. Pokroic w krążki, wydrążyc nasiona. Krążki cukinii i kabaczka pokroić w grubszą kostkę
3. Cebulę obrac, i pokroic w pół plasterki
4. Paprkę przekroic na pół, usunąc gniazda nasienne. Paprykę pokroic w paski
5. Kiełbasę pokroic w pół plasterki
6. Do garnka wlej 2 łyżki oleju. Wrzucaj warstwami :cukinia wraz z kabaczkiem, cebula, papryka , sól, pieprz, kiełbasa. Dusic do miękkości od czasu do czasu mieszając.
Pod koniec duszenia dodaj koncentrat pomidorowy