Sposób przygotowania:
Leczo z cukinii z kiełbasą
Cebulę obieramy, kroimy i podsmażamy na oleju.
Paprykę myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki wrzucamy do podsmażonej cebuli i dusimy około 10 minut. Po podsmażeniu przekładamy do głębszego rondla, a na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną w plastry kiełbasę. Podsmażoną kiełbasę łączymy z cebulą i papryką,
Gotujemy na małym ogniu dodając bulionu warzywnego, umyte, pokrojone pomidory i przyprawy.
Następnie dodajemy umytą, pokrojoną w większą kostkę cukinię i gotujemy, aż cukinia będzie prawie miękka, ale nie rozgotowana.
Całość mieszamy dodajemy przecier pomidorowy (u mnie swojej roboty), jeszcze parę minut gotujemy i gotowe.
Paprykę myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki wrzucamy do podsmażonej cebuli i dusimy około 10 minut. Po podsmażeniu przekładamy do głębszego rondla, a na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną w plastry kiełbasę. Podsmażoną kiełbasę łączymy z cebulą i papryką,
Gotujemy na małym ogniu dodając bulionu warzywnego, umyte, pokrojone pomidory i przyprawy.
Następnie dodajemy umytą, pokrojoną w większą kostkę cukinię i gotujemy, aż cukinia będzie prawie miękka, ale nie rozgotowana.
Całość mieszamy dodajemy przecier pomidorowy (u mnie swojej roboty), jeszcze parę minut gotujemy i gotowe.
SylaUla
BozenaMatuszczyk
Dziękuję.;)
gusia1000