BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Leczo z cukinii z kiełbasą

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dzisiaj proponuję leczo z cukinii oraz innych dodatków. Leczo z cukinii to łatwe w przygotowaniu danie z dużą ilością różnych zdrowych warzyw.

Leczo z cukinii z kiełbasą Więcej zdjęć (10)

Składniki:

Leczo z cukinii z kiełbasą

 

Sposób przygotowania:

Leczo z cukinii z kiełbasą
Cebulę obieramy, kroimy i podsmażamy na oleju.

Paprykę myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki wrzucamy do podsmażonej cebuli i dusimy około 10 minut. Po podsmażeniu przekładamy do głębszego rondla, a na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną w plastry kiełbasę. Podsmażoną kiełbasę łączymy z cebulą i papryką,

Gotujemy na małym ogniu dodając bulionu warzywnego, umyte, pokrojone pomidory i przyprawy.

Następnie dodajemy umytą, pokrojoną w większą kostkę cukinię i gotujemy, aż cukinia będzie prawie miękka, ale nie rozgotowana.

Całość mieszamy dodajemy przecier pomidorowy (u mnie swojej roboty), jeszcze parę minut gotujemy i gotowe.
Leczo z cukinii z kiełbasą
Cebulę obieramy ,kroimy a następnie podsmażamy na oleju
Leczo z cukinii z kiełbasą
Do podsmażonej cebuli dodajemy opłukaną,oczyszczoną z gniazd nasiennych ,pokrojoną paprykę
Leczo z cukinii z kiełbasą
Pokrojoną w plastry kiełbasę podsmażamy na oleju
Leczo z cukinii z kiełbasą
Podsmażoną kiełbasę dodajemy do podsmażonej papryki i cebuli
Leczo z cukinii z kiełbasą
Dodajemy umyte,pokrojone pomidory oraz przyprawy
Leczo z cukinii z kiełbasą
Po wymieszaniu dodajemy umytą,osuszoną ,pokrojoną w większą kostkę cukinię
Leczo z cukinii z kiełbasą
Całość mieszamy i gotujemy około 15 minut
Leczo z cukinii z kiełbasą
Dodajemy przecier pomidorowy
Leczo z cukinii z kiełbasą
Mieszamy i gotujemy jeszcze chwilę do połączenia smaków