Sposób przygotowania:
Orkiszowe babeczki kakaowe z jabłkiem na kefirze
Jabłko myjemy mi obieramy, kroimy w kosteczkę i przekładamy do miski. Dodajemy jajko, kefir, ksylitol, olej i mieszamy. Wsypujemy kakao, mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy.
Ciasto przekładamy do silikonowych foremek i układamy na blaszce.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 25 - 30 minut. Upieczone babeczki studzimy i wyjmujemy z foremek. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem z ksylitolu.
Ciasto przekładamy do silikonowych foremek i układamy na blaszce.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 25 - 30 minut. Upieczone babeczki studzimy i wyjmujemy z foremek. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem z ksylitolu.