Sposób przygotowania:
Leczo z cukiniiSmażymy cebulę z papryką

Cebulę obrać i pokroić w piórka. Olej na patelni rozgrzać, cebulę posolić i przesmażyć.
Dodać pokrojoną na kawałki czerwoną paprykę i również chwilę przesmażyć.
Przełożyć do garnka.
Przesmażone warzywa na leczo

Kiełbaskę pokroić w paski i przesmażyć na rozgrzanej patelni. Pieczarki pokrojone na 4 części smażyć tak długo, aż woda odparuje. Doprawić na pikantnie solą i pieprzem.
Wszystko przełożyć do garnka z cebulą i papryką.
Wykończenie dania

Żółtą cukinię obrać ze skóry i pokroić w dużą kostkę. Zalać wodą do wysokości warzyw. Gotować ok. 10 - 15 minut.
Dodać do garnka koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki, przyprawy i natkę pietruszki.
Dusić razem pod przykryciem ok. 10 minut. Doprawić do smaku jeśli trzeba solą, pieprzem i słodką papryką