Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 724]

Leczo z cukinią i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Proste w wykonaniu i bardzo smaczne leczo z cukinią oraz papryką. Równie dobrze, a nawet lepiej smakuje drugiego dnia.

Leczo z cukinią i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z cukinią i papryką

 

Sposób przygotowania:

Leczo z cukinią i papryką
Rozgrzewamy na patelni oliwę z oliwek, wrzucamy pokrojoną w dość cienkie plasterki kiełbasę i podsmażamy ją przez chwilę. Następnie wrzucamy pokrojoną w sporą kostkę cebulę i smażymy do momentu, aż stanie się ona szklista.

Paprykę oczyszczamy, kroimy w sporą kostkę i dorzucamy do kiełbasy. Dusimy około 5 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w półplasterki cukinię i znów dusimy kilka minut. Pomidory kroimy w kostkę i dorzucamy do reszty składników.

Przykrywamy i dusimy danie przez około kwadrans. Następnie dodajemy przyprawy oraz przecier i dusimy jeszcze 5 minut.
Leczo z cukinią i papryką
Rozgrzewamy na patelni oliwę z oliwek, wrzucamy pokrojoną w dość cienkie plasterki kiełbasę i podsmażamy ją przez chwilę.
Leczo z cukinią i papryką
Następnie wrzucamy pokrojoną w sporą kostkę cebulę i smażymy do momentu, aż stanie się ona szklista.
Leczo z cukinią i papryką
Paprykę oczyszczamy, kroimy w sporą kostkę i dorzucamy do kiełbasy.
Leczo z cukinią i papryką
Po tym czasie dodajemy pokrojoną w półplasterki cukinię i znów dusimy kilka minut.