Sposób przygotowania:
Leczo z cukinią i papryką
Rozgrzewamy na patelni oliwę z oliwek, wrzucamy pokrojoną w dość cienkie plasterki kiełbasę i podsmażamy ją przez chwilę. Następnie wrzucamy pokrojoną w sporą kostkę cebulę i smażymy do momentu, aż stanie się ona szklista.
Paprykę oczyszczamy, kroimy w sporą kostkę i dorzucamy do kiełbasy. Dusimy około 5 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w półplasterki cukinię i znów dusimy kilka minut. Pomidory kroimy w kostkę i dorzucamy do reszty składników.
Przykrywamy i dusimy danie przez około kwadrans. Następnie dodajemy przyprawy oraz przecier i dusimy jeszcze 5 minut.
Paprykę oczyszczamy, kroimy w sporą kostkę i dorzucamy do kiełbasy. Dusimy około 5 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w półplasterki cukinię i znów dusimy kilka minut. Pomidory kroimy w kostkę i dorzucamy do reszty składników.
Przykrywamy i dusimy danie przez około kwadrans. Następnie dodajemy przyprawy oraz przecier i dusimy jeszcze 5 minut.