Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Leczo z parówkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Leczo można przygotować na kilkanaście jak nie na kilkadziesiąt sposobów, moje jest proste z parówkami.

Leczo z parówkami

Składniki:

Leczo z parówkami

 

  • 2 papryki czerwone
  • 1 cebula biała
  • sos pomidorowy gęsty 350 ml
  • 3 ogórki konserwowe
  • 3 parówki cienkie
  • sól
  • pieprz
  • natka piertuszki

 

  • olej 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Leczo z parówkami
Paprykę myjemy i kroimy w paseczki. Ogórki i obraną cebulę kroimy w kostkę, parówki z kolei kroimy w pół talarki lub kostkę wg uznania. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i ją delikatnie szklimy, kolejno dodajemy paprykę i podduszam dodając sos pomidorowy dusimy wszystko pod przykryciem 20 minut. Kolejno dodajemy parówki i ogórki. Całość mieszamy - doprawiamy do smaku pieprzem i solą, mieszamy, zagotowujemy Podajemy z posiekaną natką pietruszki

Tagi:

sosy leczo danie