Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Leczo z parówkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne, pełne warzyw leczo z parówkami.

Leczo z parówkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Leczo z parówkami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo z parówkami
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w duże kostki. Papryki umyć, oczyścić i pokroić w paski. Cebulę pokroić w piórka, parówki w talarki. W garnku podsmażyć pokrojone mocno parówki, następnie dodać cebulę oraz paprykę i smażyć kilka minut, gdy nieco zmięknie papryka, dodać pomidory i smażyć kilka minut, aż zmiękną i zaczną się rozpadać. Całość zalać wodą, dodać kostkę rosołową, dusić do miękkości . Zabielić śmietaną wymieszaną z mąką.
Leczo z parówkami
Leczo zgęścić śmietaną wymieszaną z mąką.

Tagi:

leczo danie