mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Lekka masa do ciast

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna, lekka, piankowa masa do ciast

Lekka masa do ciast

Składniki:

Lekka masa do ciast

 

  • 1 galaretka agrestowa
  • 250 g śmietany 30%
  • 1 łyżka cukru pudru

Sposób przygotowania:

Lekka masa do ciast
Galaretkę agrestową sporządzam według przepisu na opakowaniu z tym, że rozpuszczam galaretkę w połowie ilości wody podanej na opakowaniu. Rozpuszczoną galaretkę pozostawiam do ostudzenia. Schłodzoną śmietanę ubijam mikserem, wsypuję przesiany cukier puder. Do prawie ubitej śmietany wlewam stopniowo lekko tężejącą galaretkę i dalej ubijam masę mikserem. Gotową masą przekładam dowolne ciasta, najlepiej smakuje ta masa z biszkoptem i galaretką. Trzymam ciasto z masą w lodówce.