kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Lekka sałatka z jajkiem i roszponką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Przygotowanie tej bajecznie prostej sałatki to maksymalnie 15 minut, a jej bogaty smak, przełamany chrupiącymi orzechami sprawi, że zasmakuje nie tylko osobom dbającym o dietę.

Lekka sałatka z jajkiem i roszponką

Składniki:

Lekka sałatka z jajkiem i roszponką

 

Sposób przygotowania:

Lekka sałatka z jajkiem i roszponką
Roszponkę, ogórka i rzodkiewki myjemy i osuszamy. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Ogórka obieramy wzdłuż obieraczką do warzyw tworząc wąskie wstążki. W ten sam sposób „kroimy” w cienkie plasterki rzodkiewki. Jajka kroimy w ćwiartki. Sos sałatkowy przygotowujemy z oliwa i odrobina wody. Na talerzach układamy roszponkę a na niej kolejno ogórki, rzodkiewki i jajko. Całość polewamy sosem sałatkowym i posypujemy orzechami i czarnuszką.