kuchenny świat

kuchenny świat

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 350]

Lekka sałatka z roszponką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na lekką sałatkę składającą się z roszponki i rzodkiewki oraz groszku konserwowego. Przyprawiona jogurtem naturalnym, solą i pieprzem.

Lekka sałatka z roszponką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Lekka sałatka z roszponką

 

  • garść roszponki
  • 5 rzodkiewek
  • 2 łyżki groszku konserwowego
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu

Sposób przygotowania:

Lekka sałatka z roszponką
Roszponke wyjmujemy z opakowania i wkładamy do miski z wodą, myjemy. Przekładamy na cedzak, odsączamy z wody.

Rzodkiewki bez liści myjemy i kroimy w na pół a później na półplasterki. Groszek konserwowy przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy.

Wszystkie warzywa przekładamy do miski i dodajemy jogurt naturalny,sól i pieprz. Mieszamy.
Lekka sałatka z roszponką
Umytą i odsączoną roszponke przekładamy do miski
Lekka sałatka z roszponką
Umyte rzodkiewki kroimy na pół i na półplasterki
Lekka sałatka z roszponką
Groszek konserwowy przekładamy na cedzak
Lekka sałatka z roszponką
Wszystkie warzywa przekładamy do miski i mieszamy z przyprawami i jogurtem