Sposób przygotowania:
Sałatka Eli do potraw z grillagrillowanie szparagów
Szparagi opłukać i obrać, jeśli są grube.
grillowanie szparagów cd
Tackę posmarować olejem. Szparagi położyć na tacce.
Trzy łyżki oleju wymieszać z jedną łyżeczką przyprawy do grilla i posmarować szparagi. tackę położyć na grillu i piec chwilę z obu stron.
przygotowanie składników sałatki
Grillowaną cukinię i szparagi pokroić.
przygotowanie składników sałatki cd
Koperek i natkę pietruszki opłukać wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić.
przygotowanie składników sałatki cd
Szczypior cebuli dymki opłukać wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić.
przygotowanie składników sałatki cd
Pomidory umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić.
przygotowanie sałatki
Do słoiczka wlać olej, ocet jabłkowy, dodać miód, sól, pieprz i czosnek.
Słoiczek zakręcić i energicznie potrząsać aż wszystkie składniki się połącza.
Sałatę podzielić na liście, opłukać i osuszyć.
Do miski porwać sałatę, dodać pomidory, cukinię, szparagi,natkę pietruszki z koperkiem, szczypior i dresing.
Całość wymieszać i od razu podawać. Smacznego!
gusia1000