kuchenny świat

kuchenny świat

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 379]

Lekka sałatka z roszponki i kukurydzy konserwowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na lekką sałatkę składającą się z roszponki, rzodkiewki, zielonego ogórka i kukurydzy konserwowej.

Lekka sałatka z roszponki i kukurydzy konserwowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Lekka sałatka z roszponki i kukurydzy konserwowej

 

  • garść roszponki
  • kilka rzodkiewek
  • kawałek zielonego ogórka
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżka twarożku naturalnego
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka oleju

Sposób przygotowania:

Lekka sałatka z roszponki i kukurydzy konserwowej
Roszponke przekładamy do miski z wodą i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy. Rzodkiewki myjemy i kroimy w półplasterki. Ogórek myjemy i kroimy w półplasterki. Kukurydzę konserwową przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy.

Wszystkie składniki sałatki przekładamy do miski i dodajemy twarożek, olej, sól i pieprz.

Mieszamy.
Lekka sałatka z roszponki i kukurydzy konserwowej
Umytą roszponke odsączamy z nadmiaru wody
Lekka sałatka z roszponki i kukurydzy konserwowej
Umytego ogórka kroimy wzdłuż a później na półplasterki
Lekka sałatka z roszponki i kukurydzy konserwowej
Wszystkie składniki przekładamy do miski i dodajemy przyprawy
Lekka sałatka z roszponki i kukurydzy konserwowej
Warzywa mieszamy z przyprawami i twarożkiem