Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Sałatka z roszponką, papryką i selerem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sałatka z roszponką, papryką i selerem w sosie winegret z dodatkiem musztardy. Idealna na każdą porę roku.

Sałatka z roszponką, papryką i selerem

Składniki:

Sałatka z roszponką, papryką i selerem

 

  • roszponka 1 garść
  • pomidor 1 sztuka
  • ser feta 120 gram
  • papryka czerwona 1/2 sztuki
  • seler naciowy 2 łodyżki
  • sos winegret:
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • oliwa z oliwek 3 łyżki
  • sól i pieprz
  • musztarda 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Sałatka z roszponką, papryką i selerem
Opłukaną i osuszoną roszponkę włożyć do salaterki. Dodać umytego i pokrojonego w kostkę pomidora. Pozostałe warzywa czyli paprykę i selera naciowego po wcześniejszym opłukanie również pokroić w kosteczkę. Wyjąć ser feta i pokroić w kostkę i dodać do salaterki. 

Z soku z cytryny, oliwy, soli, pieprzu i musztardy przygotować sos. Dokładnie wymieszać. Przed podaniem polać sosem i wymieszać :)

Tagi:

sałatka