Sposób przygotowania:
Lekka Tortilla
Przygotuj ciasto - ugnieć mąkę z wodą i szczyptą soli, następnie podziel je na podobnej wielkości kule, z których później rozwałkujesz placki. Aby ciasto nie kleiło Ci się do palców w czasie wyrabiania, posmaruj dłonie odrobiną oleju. Gotowe kule z ciasta owiń w folię (lub włóż do woreczków foliowych) i odstaw do lodówki na 15-30 minut. W międzyczasie pokrój kurczaka na niewielkie kawałki, przypraw ulubionymi ziołami i podsmaż na patelni z odrobiną oleju. Odstaw do wystygnięcia, w tym czasie przygotuj sos czosnkowy - do jogurtu naturalnego dodaj starty lub przeciśnięty przez praskę czosnek (jego ilość zależy od indywidualnych upodobań i odmiany czosnku), sól, pieprz i inne przyprawy, całość dobrze wymieszaj. Cebulę i pomidora pokrój w kostkę i wymieszaj. Na osobnych talerzykach wyłóż kiełki, sałatę i kukurydzę. Ciasto jest już gotowe - wyjmij je z lodówki i każdą kulę rozwałkuj na cienki placek, który położysz na rozgrzaną patelnię (bez oleju). Po około 90 sekundach placek jest gotowy, należy go zdjąć z patelni i w ten sam sposób przygotować każdy następny. Wszystkie produkty ustaw na stole - w ten sposób każdy będzie mógł nadziać swoją tortillę tym, na co ma ochotę. Po ułożeniu nadzienia tortillę zwijamy - w rulon, kopertę, jak kto woli.