Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Lekka zupa pomidorowa z duszonych warzyw

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Zupa pomidorowa z duszonych warzyw to moja dzisiejsza propozycja na szybką i smaczną zupę w kilka chwil.

Lekka zupa pomidorowa z duszonych warzyw Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Lekka zupa pomidorowa z duszonych warzyw

 

  • 1 duża puszka pomidorów
  • 1 niewielka marchewka
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka pomidorowych płatków ze szczypiorkiem i solą morską
  • 1,5l bulionu warzywnego
  • sól i pieprz do smaku
  • makaron do podania

Sposób przygotowania:

Lekka zupa pomidorowa z duszonych warzyw
Pomidory z puszki podduszamy wraz z pokrojoną marchewką na maśle przez około 5-7 minut dodając płatki pomidorów ze szczypiorkiem i solą morską.

Następnie zalewamy całość bulionem warzywnym i gotujemy kwadrans - doprawiamy do smaku solą i pieprzem. makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy.

Gorącą zupę podajemy z makaronem oprószając płatkami pomidorów i szczypiorkiem.

Smacznego.
Lekka zupa pomidorowa z duszonych warzyw
do garnka wkładamy masło i dodajemy pomidory krojone z puszki
Lekka zupa pomidorowa z duszonych warzyw
następnie dodajemy pokrojoną marchewkę oraz pomidorowe płatki ze szczypiorkiem i solą morską
Lekka zupa pomidorowa z duszonych warzyw
całość podduszamy przez 5-7 minut na niewielkim ogniu
Lekka zupa pomidorowa z duszonych warzyw
warzywa zalewamy bulionem i gotujemy doprawiając solą i pieprzem

Tagi:

pomidory