Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Rozgrzewająca zupa pomidorowa z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Rozgrzewająca zupa pomidorowa z mięsem mielonym

Rozgrzewająca zupa pomidorowa z mięsem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rozgrzewająca zupa pomidorowa z mięsem

 

 

Sposób przygotowania:

Rozgrzewająca zupa pomidorowa z mięsem
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy, hartujemy zimną wodą.Mięso z szynki mielimy lub rozdrabniamy blenderem. Przesmażamy na rumiano na kilku łyżkach rozgrzanego oleju. Lekko solimy. Wlewamy 2 szklanki wody, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, dusimy na wolnym ogniu przez 10 minut. Marchew obieramy, płuczemy i kroimy w cienkie paseczki o długości około 3 cm. Dodajemy do mięsa wraz ze zmiksowanymi pomidorami (marchew możemy wcześniej podsmażyć przez 2-3 minuty, ale nie jest to konieczne). Dolewamy zupa uzyskała pożądaną przez nas konsystencję (ja wlałam jeszcze 2 szklanki). Gotujemy na wolnym ogniu do czasu, aż marchew będzie miękka. Dodajemy chili, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.Zupę podajemy z makaronem, możemy również posypać odrobiną drobno posiekanej natki pietruszki.
Rozgrzewająca zupa pomidorowa z mięsem
Mięso z szynki mielimy lub rozdrabniamy blenderem. Przesmażamy na rumiano na kilku łyżkach rozgrzanego oleju.
Rozgrzewająca zupa pomidorowa z mięsem
Lekko solimy. Wlewamy 2 szklanki wody, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, dusimy na wolnym ogniu przez 10 minut
Rozgrzewająca zupa pomidorowa z mięsem
Marchew obieramy, płuczemy i kroimy w cienkie paseczki o długości około 3 cm. Dodajemy do mięsa wraz ze zmiksowanymi pomidorami