Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Zupa pomidorowa z kapustą pekińską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszna zupa pomidorowa z dodatkiem kapusty :) Podaje ją z makaronem i smakuje całej rodzinie :) Polecam :)

Zupa pomidorowa z kapustą pekińską Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa pomidorowa z kapustą pekińską

 

  • 3 pytki z kurczaka
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszki
  • kawałek białej części pora
  • 2 liście kapusty pekińskiej
  • 1 puszka pomidorów
  • sól
  • pieprz
  • makaron razowy
  • natka do podania

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z kapustą pekińską
Makaron gotujemy przez 8 minut w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Mięso myjemy, zalewamy wodą i gotujemy z odrobiną soli przez 15 minut. W tym czasie marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, kapustę drobno siekamy, pora kroimy w talarki. Całość warzyw przekładamy do wywaru i gotujemy na niewielkim ogniu 10 minut. Pomidory przekładamy do blednera i rozdrabniamy, zalewamy nimi zupę. Gotujemy całość 10 minut doprawiając do smaku solą i pieprzem. Zupę podajemy z ugotowanym makaronem posypując posiekana natką pietruszki
Zupa pomidorowa z kapustą pekińską
warzywa obieramy a następnie je kroimy
Zupa pomidorowa z kapustą pekińską
Do wywaru dodajemy pokrojone warzywa i gotujemy
Zupa pomidorowa z kapustą pekińską
pomidory przekładamy do blendera i rozdrabniamy
Zupa pomidorowa z kapustą pekińską
rozdrobnione pomidory dodajemy do zupy i doprawiamy zupę do smaku