patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Lekka zupa warzywna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa Idealna dla Osób dbających o linię.Szybka i Tania.

Lekka zupa warzywna

Składniki:

Lekka zupa warzywna

 

  • 2 litry wody
  • 250 g. Warzywa (gotowa mieszanka)
  • 100 g. Mrożonego Kalafiora
  • Szczypta pieprzu
  • Szczypta Soli
  • Szczypta Vegety
  • Nać Pietruszki
  • 3 Łyżki Jogurtu Naturalnego 0 %

 

Sposób przygotowania:

Lekka zupa warzywna
•Do Garczka Wlewamy Wodę. Gotujemy. •Kiedy Woda będzie wrzała wsypujemy warzywa . •Gotujemy aż warzywa będą miękkie . •Wsypujemy sól, pieprz, Vegetę oraz pociętą drobno natkę. •Całość mieszamy. •Dodajemy jogurt, •Ugotowaną zupę miksujemy Blenderem. Rada: Ja dodaję jogurtu bo chcę by zupa była jak najmniej kaloryczna a zarazem dobra. Można zastąpić jogurt śmietaną.