pigwa

pigwa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Lekki omlet z rzeżuchą

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Omlet będzie jeszcze bardziej dietetyczny, jeżeli zrobimy go z samego białka i usmażymy na patelni teflonowej.

Lekki omlet z rzeżuchą

Składniki:

Lekki omlet z rzeżuchą

 

  • 1 duże jajko
  • 1 łyżka mleka lub wody
  • 1 łyżka rzeżuchy
  • pieprz, papryka ostra mielona
  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

Lekki omlet z rzeżuchą
Jajko wbić do miseczki, dodać wodę/mleko i roztrzepać widelcem. Dodać rzeżuchę,szczyptę pieprzu i papryki, wszystko delikatnie wymieszać. Masę jajeczną smażyć na rozgrzanej oliwie lub patelni teflonowej do momentu, gdy brzegi pierwszej strony zbrązowieją.

Przepis na jedną porcję.

Tagi:

jajko jajka omlet