Leniwe z margaryną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Po nieudanych próbach w końcu wyszły mi dobre kluski leniwe, to syte i bardzo proste danie, do którego trzeba bardzo niewiele składników.

Leniwe z margaryną

Składniki:

Leniwe z margaryną

 

Sposób przygotowania:

Leniwe z margaryną

ETAP 1:

1. Ugotować osoloną wodę w garnku.
2. W misce twaróg rozdrobnić z pół szklanki mąki, kiedyś dawałam za dużo mąki i wychodziły mi gumowce. Dodać jajko i dalej rozdrobnić rękami.
3. Z masy na stolnicy zrobić wałek, a z niego wykroić małe kwadratowe kawałki.

4. Gdy woda będzie wrzeć, wrzucić kawałki, gotować do wypłynięcia, czyli ok. 2 minut.
5. Na patelni roztopiłam margarynę, no pewnie że może być masło, ale ja lubię margarynę, polać kluski.
6. Posypać cukrem lub cynamonem.