Sposób przygotowania:
Sałatka z kaszy jaglanej i burakami
1. Buraki gotujemy do miękkości.
2. Kasze jaglaną płuczemy kilkukrotnie wodą i gotujemy.
3. Ostudzoną kasze przekładamy do miski i dodajemy ugotowane i pokrojone buraki.
4. Dodajemy świeży szpinak, pokrojoną czerwoną cebulę, ser feta oraz uprażone płatki z migdałów.
5. Przed podaniem dodajemy sos z oliwy z oliwek, miodu i soku z cytryny. Mieszamy wszystkie składniki.
2. Kasze jaglaną płuczemy kilkukrotnie wodą i gotujemy.
3. Ostudzoną kasze przekładamy do miski i dodajemy ugotowane i pokrojone buraki.
4. Dodajemy świeży szpinak, pokrojoną czerwoną cebulę, ser feta oraz uprażone płatki z migdałów.
5. Przed podaniem dodajemy sos z oliwy z oliwek, miodu i soku z cytryny. Mieszamy wszystkie składniki.
lukrowanepierniczki