Sposób przygotowania:
Letnia sałatka owocowa ...
Pomarańcza należy obrać ze skórki, oczyścić z błonek, a następnie wykroić miąższ. Jabłka bardzo dokładnie umyć, obrać, a później wyciąć ze środka gniazda nasionek. Oczyszczona jabłko pokroić w średniej wielkości kostkę. Miąższ arbuza i melona należy pokroić w średnią kostkę( uważać,żeby nie znalazła się w sałatce pestka). Poziomki bardzo dokładnie umyć i oczyścić z zielonych ogonków. Winogrona jasne również należy bardzo dokładnie umyć, a następnie przekroić na pół. Z jasnych winogron można usunąć pestki znajdujące się w środku. Wszystkie owoce wymieszać razem, a w następnej kolejności włożyć do lodówki. Schłodzone owoce wyciągnąć z lodówki i przełożyć do salaterek. Sałatkę polać jogurtem naturalnym i posypać cukrem pudrem. Smacznego!