Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Likier czekoladowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

jest pyszny i rozgrzewający, w sam raz na wiosenne, jeszcze nie gorące wieczory. Ma jeszcze jedną zaletę: szybko się go przygotowuje :)

Likier czekoladowy

Składniki:

Likier czekoladowy

 

  • 1 puszka mleka kondensowanego niesłodzonego

 

 

  • 1 i 1/2 szklanki cukru kryształu

 

  • 2 torebki cukru wanilinowego

 

  • 1 szklanka wódki

 

  • 2 kieliszki spirytusu

Sposób przygotowania:

Likier czekoladowy
Wszystkie składniki wymieszać w garnku, zagotować i gotować na małym ogniu przez 10 minut od czasu do czasu mieszając. Przelać do butelki i odstawić do ostudzenia. Można też schłodzić w lodówce.