mala-madzia

mala-madzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 47]

Likier espresso

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jeden z łatwiejszych w wykonaniu likierów dla wielbicieli kawy :)

Likier espresso

Składniki:

Likier espresso

 

  • 250 ml wody
  • 375g cukru
  • 375ml zimnego espresso
  • 250ml syropu o smaku karmelowym
  • 250ml spirytusu

Sposób przygotowania:

Likier espresso
W garnku zagotować wodę z cukrem. Gotować, aż powstanie syrop, wtedy dodać espresso oraz syrop karmelowy. Całość dokładnie wymieszać i ostudzić. Dodać spirytus i wymieszać.Likier wlać do dokładnie wymytych i wysuszonych butelek, szczelnie zamknąć. Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu przez ok 6 tygodni.