kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Likier jagodowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Owoce przebrać, opłukać, wsypać do szklanego naczynia, rozgnieść, zalać spirytusem,

Likier jagodowy

Składniki:

Likier jagodowy

 

  • czarne jagody 50 dag
  • spirytus 0,5 litr
  • cukier 15 dag
  • woda 0,5 litr

Sposób przygotowania:

Likier jagodowy
Owoce przebrać, opłukać, wsypać do szklanego naczynia, rozgnieść, zalać spirytusem, szczelnie zamknąć, odstawić w ciepłe, słoneczne miejsce na 6 tygodni często mieszać.

Po upływie tego czasu przecedzić.
Z wody i cukru ugotować syrop, ostudzić, połączyć dwa płyny.
Likier przecedzić i napełnić nim butelki.