kasandra6

kasandra6

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 399]

Likier kawowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zaparzyć kawę z cukrem w wodzie i przestudzić, następnie przelać do szczelnego pojemnika

Likier kawowy

Składniki:

Likier kawowy

 

  • kawa sypana 5 łyżek czubatych
  • cukier biały 1 szklanka
  • spirytus ( 90%) 2 szklanki
  • woda 2 szklanki

 

Sposób przygotowania:

Likier kawowy
Dodać spirytus i wymieszać wszystko razem zamknąć szczelnie i pozostawić w ciemnym miejscu na 3 tygodnie codziennie wstrząsając. Po trzech tygodniach zostawić w spokoju na 1 tydzień. Po tygodniu zlewamy i przefiltrowujemy przez gazę do butelek i zostawiamy na minimum 1 miesiąc w chłodnym miejscu.

Tagi:

kawa