Sposób przygotowania:
Likier kokosowy wg Alex
Litrowy słoik umyć, wyparzyć i wysuszyć. Wsypać 150 g wiórków kokosowych. Wiórki zalać 350 ml wódki, wymieszać, zakręcić szczelnie, odstawić do lodówki lub w inne chłodne miejsce na kilka dni. U mnie trwało to tydzień. Po tym czasie wiórki osączyć. Najlepiej przy użyciu gazy. Należy dokładnie wycisnąć alkohol.W garnku z grubym dnem zagotować mleko zwykłe. Ostudzić. Dodać mleko skondensowane, wymieszać. Do mieszaniny wlać alkohol odciśnięty z wiórków, wymieszać, przelać do butelki. Przechowywać w lodówce.
![Likier kokosowy wg Alex Likier kokosowy wg Alex](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/likier-kokosowy-wg-alex-187111.jpg)
![Likier kokosowy wg Alex Likier kokosowy wg Alex](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/likier-kokosowy-wg-alex-187112.jpg)
![Likier kokosowy wg Alex Likier kokosowy wg Alex](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/likier-kokosowy-wg-alex-187113.jpg)
![Likier kokosowy wg Alex Likier kokosowy wg Alex](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/likier-kokosowy-wg-alex-187114.jpg)