ewcia0903

ewcia0903

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

likier żurawinowy

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wyśmienita nalewka, idealnie nadaj się na imprezy i chłodne dni na rozgrzanie.

likier żurawinowy

Składniki:

likier żurawinowy

 

  • 3 szklanki żurawin
  • 5 szklanek cukru
  • szklanka soku malinowego
  • 1/2 l spirytusu

Sposób przygotowania:

likier żurawinowy
Przygotowane owoce oczyścić , przeciąć na pół, zasypać trzema szklankami cukru i pozostawić w chłodnym miejscu przez 2 - 3 tygodnie.
Po upływie tego czasu należy zasypać dwoma szklankami cukru i pozostawić na taki sam okres. Ponownie zalać syrop i połączyć go z syropem z pierwszego zalania.
Całość przefiltrować , dodać sok malinowy oraz spirytus i rozlać do butelek.
Nalewka będzie nadawać się do spożycia po pół roku stania w chłodnym miejscu.