Sposób przygotowania:
likier żurawinowy
Przygotowane owoce oczyścić , przeciąć na pół, zasypać trzema szklankami cukru i pozostawić w chłodnym miejscu przez 2 - 3 tygodnie.
Po upływie tego czasu należy zasypać dwoma szklankami cukru i pozostawić na taki sam okres. Ponownie zalać syrop i połączyć go z syropem z pierwszego zalania.
Całość przefiltrować , dodać sok malinowy oraz spirytus i rozlać do butelek.
Nalewka będzie nadawać się do spożycia po pół roku stania w chłodnym miejscu.
Po upływie tego czasu należy zasypać dwoma szklankami cukru i pozostawić na taki sam okres. Ponownie zalać syrop i połączyć go z syropem z pierwszego zalania.
Całość przefiltrować , dodać sok malinowy oraz spirytus i rozlać do butelek.
Nalewka będzie nadawać się do spożycia po pół roku stania w chłodnym miejscu.