Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1121]

Likier/nalewka fistaszkowa Di

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Mój własny przepis autorski. Jego smak można modyfikować ilością cukierków. Rewelacyjnie smakuje i pięknie pachnie słodkimi orzeszkami.

Likier/nalewka fistaszkowa Di

Składniki:

Likier/nalewka fistaszkowa Di

 

  • 500 ml białej wódki 40%
  • 25 dag cukierków "fistaszkowych"

Sposób przygotowania:

Likier/nalewka fistaszkowa Di

Cukierki:

Likier/nalewka fistaszkowa Di
Zmiksowanie cukierków sprawi, że szybciej się rozpuszczą w alkoholu.

Cukierki umieścić w mikserze z nożykami i zmiksować na proszek. Nie musi być dokładnie, ale czym dokładniej tym lepiej.

Likier/nalewka:

Likier/nalewka fistaszkowa Di
W trakcie odstawienia butelki należy co jakiś czas ją wstrząsnąć.

Wódkę przelać w większą butelkę i umieścić w niej cukierki. Wymieszać poprzez potrząchanie butelką. Odstawić na czas całkowitego rozpuszczenia się cukierków.
Nalewka/likier czym dłużej stoi tym lepiej.