Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Lizaki czekoladowe z nutellą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Domowe lizaki czekoladowe z nutellą

Lizaki czekoladowe z nutellą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Lizaki czekoladowe z nutellą

 

 

Sposób przygotowania:

Lizaki czekoladowe z nutellą

W garnuszku podgrzewamy 25 ml śmietany i rozpuszczamy w niej 5 dag gorzkiej czekolady. Powstałą masą smarujemy foremki do lizaków. Białą czekoladę również rozpuszczamy w 25 ml śmietany i smarujemy dokładnie foremki, wstawiamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Po upływie tego czasu nutellą napełniamy formy. Patyczki do lizaków zanurzamy głęboko w kremie. Resztę czekolady rozpuszczamy w pozostałej śmietanie i nakładamy na nutellę. Wyrównujemy powierzchnię. Wkładamy do lodówki na całą noc. Foremki zanurzamy na 2-3 sekundy we wrzątku (uważając by nie namoczyć czekolady) i od razu wyciągamy lizaki. Dekorujemy je pisakami spożywczymi.

Polecamy też pyszny przepis na naleśniki z serkiem i nutellą. Mniam! >>>

Lizaki czekoladowe z nutellą
Białą czekoladę również rozpuszczamy w 25 ml śmietany i smarujemy dokładnie foremki, wstawiamy do lodówki na co najmniej 30 minut.

Tagi:

czekolada