Sposób przygotowania:
Lizaki czekoladowe z nutelląW garnuszku podgrzewamy 25 ml śmietany i rozpuszczamy w niej 5 dag gorzkiej czekolady. Powstałą masą smarujemy foremki do lizaków. Białą czekoladę również rozpuszczamy w 25 ml śmietany i smarujemy dokładnie foremki, wstawiamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Po upływie tego czasu nutellą napełniamy formy. Patyczki do lizaków zanurzamy głęboko w kremie. Resztę czekolady rozpuszczamy w pozostałej śmietanie i nakładamy na nutellę. Wyrównujemy powierzchnię. Wkładamy do lodówki na całą noc. Foremki zanurzamy na 2-3 sekundy we wrzątku (uważając by nie namoczyć czekolady) i od razu wyciągamy lizaki. Dekorujemy je pisakami spożywczymi.
Polecamy też pyszny przepis na naleśniki z serkiem i nutellą. Mniam! >>>
marietta