mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Łódki z jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Łódki z jajek stanowią smaczną i niecodzienną przystawkę. Są proste i szybkie w wykonaniu.

 Łódki z jajek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łódki z jajek

 

  • 4 – 5 jajek
  • kilka plasterków sera żółtego
  • po kawałku czerwonej i żółtej papryki
  • nać pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • małe wykałaczki

 

Sposób przygotowania:

Łódki z jajek
Jaja ugotować na twardo i przekroić wzdłuż. Ułożyć na talerzu, na którym łódki zostaną podane. Plasterki sera nabijamy na wykałaczki (jako żagiel). Wbijamy w jajko. Udekorować trójkącikami wyciętymi z papryki oraz gałązkami natki pietruszki. Oprószyć solą i pieprzem.
 Łódki z jajek
Etap 1
 Łódki z jajek
Etap 2
 Łódki z jajek
Etap 3
 Łódki z jajek
Etap 4