Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Lodowe skorupki z bakaliami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny lodowy deser z bakaliami

Lodowe skorupki z bakaliami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Lodowe skorupki z bakaliami

 

  • 500 ml lodów waniliowych
  • 10 dag migdałów
  • 10 dag rodzynek
  • 16 waflowych skorupek
  • truskawkowa frużelina

Sposób przygotowania:

Lodowe skorupki z bakaliami
Lody dzielimy na mniejsze kawałki przy pomocy łyżki. Migdały drobno siekamy (możemy je wcześniej sparzyć wrzątkiem, ale nie jest to konieczne). Rodzynki wraz z posiekanymi migdałami dodajemy do lodów i dokładnie mieszamy. Przygotowaną mieszanką napełniamy skorupki waflowe. Każdą skorupkę przybieramy łyżeczką frużeliny i od razu podajemy. Przed nałożeniem frużeliny możemy napełnione skorupki włożyć na 10 minut do zamrażarki.
Lodowe skorupki z bakaliami
Rodzynki wraz z posiekanymi migdałami dodajemy do lodów i dokładnie mieszamy.
Lodowe skorupki z bakaliami
Przygotowaną mieszanką napełniamy skorupki waflowe.

Tagi:

lody