Sposób przygotowania:
Kulki o smaku amaretto
Herbatniki (2 herbatniki odłożyłam do obtaczania ) wrzuciłam do miski i za pomocą drewnianego tłuczka rozdrobniłam je.
Masło wrzuciłam do rondelka i rozpuściłam.
Do pokruszonych herbatników dodałam dwie łyżki kakao, cukier puder, amaretto oraz masło. Wszystko razem połączyłam do uzyskania masy.
Z masy formowałam niewielkie kulki, które obtaczałam w słodkim kakao i pokruszonych herbatnikach.
Z tej porcji wyszło mi 27 kulek.
Masło wrzuciłam do rondelka i rozpuściłam.
Do pokruszonych herbatników dodałam dwie łyżki kakao, cukier puder, amaretto oraz masło. Wszystko razem połączyłam do uzyskania masy.
Z masy formowałam niewielkie kulki, które obtaczałam w słodkim kakao i pokruszonych herbatnikach.
Z tej porcji wyszło mi 27 kulek.