kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Lody bananowo - truskawkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na domowe lody. Przygotowane z mrożonych bananów i truskawek z dodatkiem cukru waniliowego. Polecam.

Lody bananowo - truskawkowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Lody bananowo - truskawkowe

 

Sposób przygotowania:

Lody bananowo - truskawkowe
Banany obieramy ze skórki i kroimy w plasterki, przekładamy do woreczka i wkładamy do zamrażarki na kilka godzin.

W międzyczasie myjemy truskawki i usuwamy szypułki. Do kielicha blendera wkładamy mrożone banany, truskawki, cukier waniliowy i blendujemy na gładką masę, którą przelewamy do pojemnika.

Pojemnik wkładamy do zamrażarki na kilka godzin lub całą noc.
Lody bananowo - truskawkowe
Mrożone banany wkładamy do kielicha blendera.
Lody bananowo - truskawkowe
Następnie wsypujemy cukier waniliowy, dodajemy pokrojone truskawki.
Lody bananowo - truskawkowe
Banany z cukrem i truskawkami blendujemy na masę.
Lody bananowo - truskawkowe
Masę bananowo - troskawkową przelewamy do pojemnika.