Sposób przygotowania:
Deser z panną cottą i frużeliną borówkową
250 ml śmietanki i 250 ml mleka przelać do garnka, dodać cukier wanilinowy i pastę waniliową. Całość podgrzać. Dodać żelatynę rozpuszczoną w wodzie. Wymieszać, odstawić do ostygnięcia i przelać do pucharków.
Borówki przełożyć do garnka, dodać cukier i wodę, zagotować do rozpadu owoców, przetrzeć przez sitko. Wsypać galaretkę przezroczystą, wymieszać, odstawić do lekkiego stężenia. Wylać na pannę cottę, udekorować borówkami.
Borówki przełożyć do garnka, dodać cukier i wodę, zagotować do rozpadu owoców, przetrzeć przez sitko. Wsypać galaretkę przezroczystą, wymieszać, odstawić do lekkiego stężenia. Wylać na pannę cottę, udekorować borówkami.
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki