Sposób przygotowania:
Domowe lody waniliowe
Jajka sparzamy gorącą wodą i oddzielamy żółtka od białek. Białka miksujemy ze szczyptą soli na sztywno, dodajemy cukier waniliowy i razem przez chwilę miksujemy. Odstawiamy.
Do żółtek dodajemy cukier puder i miksujemy na puszystą masę. Dodajemy pastę waniliową i mieszamy.
Do zimnego mleka wsypujemy śnieżki i miksujemy na sztywno. Do masy jajecznej dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy śmietankę i mieszamy. Masę przekładamy do pojemnika i wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin.
Do żółtek dodajemy cukier puder i miksujemy na puszystą masę. Dodajemy pastę waniliową i mieszamy.
Do zimnego mleka wsypujemy śnieżki i miksujemy na sztywno. Do masy jajecznej dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy śmietankę i mieszamy. Masę przekładamy do pojemnika i wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin.