Sposób przygotowania:
Lody truskawkowe
Truskawki dokładnie myjemy, osuszamy i pozbawiay szypułek. Owoce przeznaczone do zblendowania przekłądamy do wyskokiego naczynia i za pomocą blendera miksujemy na jednolitą konsystencję. Pozostałe owoce kroimy na cienkie plasterki.
Śmietanę ubijamy na sztywną pając żeby się nie zrobiło masło. Do ubitej śmietany dodajemy nmleko skondensowane oraz zblendowane truskawki. Całość mieszamy, aż składniki się połączą.
Na koniec dodajemy pokrojone na plasterki truskawki i mieszamy.
Tak przygotowaną masę przekładamy do plastikowego pudełeczka i wstawiarki.
Podajemy gdzy lody będą zmrożone.
Śmietanę ubijamy na sztywną pając żeby się nie zrobiło masło. Do ubitej śmietany dodajemy nmleko skondensowane oraz zblendowane truskawki. Całość mieszamy, aż składniki się połączą.
Na koniec dodajemy pokrojone na plasterki truskawki i mieszamy.
Tak przygotowaną masę przekładamy do plastikowego pudełeczka i wstawiarki.
Podajemy gdzy lody będą zmrożone.