Sposób przygotowania:
Lody truskawkowe bez jajek
Truskawki dokładnie umyć i zmiksować na mus z dodatkiem soku z cytryny, ja zmiksowałam w rozdrabniaczu. Śmietankę ubić na sztywno.
Do ubitej śmietanki dodać mleko zagęszczone i całość dokładnie zmiksować. Potem dodać mus truskawkowy i ponownie dokładnie zmiksować. Mase przelać do pojemnika, przykryć i wstawić do zamrażarki na kilkanaście godzin.
Przez pierwsze 3 godziny miksowac lody co 30 minut. Jeśli jednak się nam zapomni to też nic się nie stanie, przyznam szczerze ,że ja zapominiałam i zmiksowałam tylko raz. Przed podaniem wystawić wcześniej z zamrażarki na kilkanaście minut.
Do ubitej śmietanki dodać mleko zagęszczone i całość dokładnie zmiksować. Potem dodać mus truskawkowy i ponownie dokładnie zmiksować. Mase przelać do pojemnika, przykryć i wstawić do zamrażarki na kilkanaście godzin.
Przez pierwsze 3 godziny miksowac lody co 30 minut. Jeśli jednak się nam zapomni to też nic się nie stanie, przyznam szczerze ,że ja zapominiałam i zmiksowałam tylko raz. Przed podaniem wystawić wcześniej z zamrażarki na kilkanaście minut.