Sposób przygotowania:
Lody jabłkowo-miętowe
Miętę zaparzyć w pół szklanki gorącej wody.Zaparzać 10 minut.
Jabłka obrać ze skórki ,usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Kiedy mięta się zaparzy wrzucić jabłka do garnka,zalać mięta wraz z listkami,dodać cukier i gotować do miękkośći jabłek. Następnie wszystko zblendować na gładką masę i przelać do silikonowych foremek na lody.
Włożyć do zamrażalnika .Najlepiej na całą noc.
Jabłka obrać ze skórki ,usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Kiedy mięta się zaparzy wrzucić jabłka do garnka,zalać mięta wraz z listkami,dodać cukier i gotować do miękkośći jabłek. Następnie wszystko zblendować na gładką masę i przelać do silikonowych foremek na lody.
Włożyć do zamrażalnika .Najlepiej na całą noc.