Sposób przygotowania:
Lody miętowe w babeczkach czekoladowych
200 ml śmietany podgrzać z rozkruszoną czekoladą ciągle mieszając, gdy się rozpuści odstawić do schłodzenia (kilka godzin). Ubić dobrze schłodzoną śmietanę czekoladową z cukrem waniliowym i śmietan – fixem. Pozostałą śmietanę też ubić z cukrem waniliowym i śmietan – fixem. Prażone jabłka wymieszać z naparem mięty i z sokiem z limonki. Rozłożyć jabłka do babeczek czekoladowych. Na jabłka nałożyć bitą śmietanę czekoladową a następnie lody miętowe. Białą bitą śmietanę przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdki i ozdobić lody miętowe. Na każdej babeczce położyć plasterek cytryny lub limonki i posypać skórką cytrynową lub z limonki. SMACZNEGO!
jaNina
marietta