Sposób przygotowania:
Lody pomarańczowo -śmietankowe
Sok z pomarańczy przecedzić przez sito, wymieszać z serkiem i frutilozą, następnie połączyć z jogurtem i śmietaną.
Krem pomarańczowy przełożyć do metalowej miski i wstawić do zamrażalnika na 1,5-2 godzin. Masę lodową ubijać trzepaczka co 20 minut.
Odciąć górę i spód pomarańczy. Obrać ze skórki, usunąć białą warstwę. Podzielić na cząstki i obrać ja z błonek.
Lody ułożyć na talerzykach lub w miseczkach deserowych (np. w formie kulek lub innej) i przybrać cząstkami pomarańczy oraz liskami mięty.
Krem pomarańczowy przełożyć do metalowej miski i wstawić do zamrażalnika na 1,5-2 godzin. Masę lodową ubijać trzepaczka co 20 minut.
Odciąć górę i spód pomarańczy. Obrać ze skórki, usunąć białą warstwę. Podzielić na cząstki i obrać ja z błonek.
Lody ułożyć na talerzykach lub w miseczkach deserowych (np. w formie kulek lub innej) i przybrać cząstkami pomarańczy oraz liskami mięty.
A.B.