blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Lody porzeczkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetny przepis naprawdę polecam!

Lody porzeczkowe

Składniki:

Lody porzeczkowe

 

  • 45 dag czerwonych porzeczek
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 20 dag serka mascarpone
  • 3/4 szklanki jogurtu naturalnego
  • 2 białka
  • mięta i owoce do dekoracji

Sposób przygotowania:

Lody porzeczkowe
Porzeczki oderwij od szypułek, umyj, osusz, zmiksuj z cukrem pudrem. Mus przetrzyj przez sito. Serek mascar-pone zmiksuj z jogurtem. Stopniowo dodawaj mus z porzeczek, mieszając łyżką. Białka ubij na pianę, delikatnie połącz z masą. Przełóż deser do metalowej miski, przykryj folią aluminiową i wstaw do zamrażarki na kilka godzin. Podawaj udekorowane miętą i owocami