Sposób przygotowania:
Lody śmietankowe
Jajka sparzamy wrzątkiem i oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z połową cukru i łyżką wody na puszystą masę. W osobnym naczyniu ubijamy na bardzo sztywna pianę białka, dodajemy resztę cukru i chwilę ubijamy. W trzecim naczyniu ubijamy schłodzoną kremówkę na sztywną pianę.
Łączymy wszystkie składniki. Do białka dokładamy żółtka, następnie śmietanę. Całość wkładamy do pojemnika który ma szczelne zamknięcie Zamrażamy przez minimum 3 godziny.
Lody spożywamy w przeciągu tygodnia, ponieważ są w nich surowe jajka. smacznego ;)
Łączymy wszystkie składniki. Do białka dokładamy żółtka, następnie śmietanę. Całość wkładamy do pojemnika który ma szczelne zamknięcie Zamrażamy przez minimum 3 godziny.
Lody spożywamy w przeciągu tygodnia, ponieważ są w nich surowe jajka. smacznego ;)
Nina W.
gosiapiotrek23
Nie są takie jak kupne ale w 100 % wolę domowe bo wiem co w nich jest ;)