Sposób przygotowania:
Lody z kawą i bakaliami
Ubijamy śmietankę na puszystą masę z dodatkiem dwóch łyżek cukru. Dosypujemy dużą łyżkę kawy.
Jedną dużą łyżkę rodzynek namaczamy w gotowanej wodzie i szczypcie cukru. Kiedy będą miękkie odsączamy i dodajemy do masy, dosypujemy pół łyżeczki wiórków kokosowych i 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich.
Mieszamy razem wlewamy do ozdobnych szklanek, górę posypujemy rodzynkami i dajemy pół łyżeczki dżemu z czarnej porzeczki oraz moreli, posypujemy wiórkami kokosowymi i wstawiamy do zamrażalnika.
Jedną dużą łyżkę rodzynek namaczamy w gotowanej wodzie i szczypcie cukru. Kiedy będą miękkie odsączamy i dodajemy do masy, dosypujemy pół łyżeczki wiórków kokosowych i 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich.
Mieszamy razem wlewamy do ozdobnych szklanek, górę posypujemy rodzynkami i dajemy pół łyżeczki dżemu z czarnej porzeczki oraz moreli, posypujemy wiórkami kokosowymi i wstawiamy do zamrażalnika.