KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Łosoś wędzony na meksykańskiej salsie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Łosoś z meksykańskim dodatkiem salsy.

Łosoś wędzony na meksykańskiej salsie

Składniki:

Łosoś wędzony na meksykańskiej salsie

 

  • 70 gram wędzonego na zimno łososia,
  • połowa czerwonej cebuli,
  • 6 małych pomidorków,
  • kilka listków świeżej kolendry,
  • 1 szalotka,
  • 1/4 limonki,
  • dobra oliwa,
  • sól, pieprz do smaku,
  • oliwki i kilka kolorowych owoców do dekoracji,

Sposób przygotowania:

Łosoś wędzony na meksykańskiej salsie
Pomidora, szalotkę, drobno siekamy, dodajemy pokrojoną kolendrę, solimy, pieprzymy do smaku, skrapiamy oliwą, limonką   i salsa pomidorowa gotowa. Na talerz układamy kolejno, wiórki czerwonej cebuli, salsa z pomidorów, wędzony łosoś oraz   dekoracja, wszystko pieprzymy, solimy, skrapiamy limonką i oliwą. SMACZNEGO