KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Łosoś wędzony z grejpfrutem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

wędzony łosoś inaczej, poczuj smak ciekawej kompozycji ...

Łosoś wędzony z grejpfrutem.

Składniki:

Łosoś wędzony z grejpfrutem.

 

  • Składniki:
  • dwa duże plastry z wędzonego na zimno łososia,
  • plasterek grejpfrut,
  • krążek cebuli,
  • kilka listków szpinaku,
  • marchewka gotowana z puszki,
  • kilka plasterków kapusty czerwonej do dekoracji,
  • dobra oliwa,
  • pieprz, sól do smaku,
  • kilka kropli soku z cytryny,

 

Sposób przygotowania:

Łosoś wędzony z grejpfrutem.
Przygotowanie: Liście surowego szpinaku kroimy w drobne paski, kapustę czerwoną i cebulę również, marchewkę odcedzamy i wykładamy na ręcznik papierowy aby osuszyć. Na durzy talerz układamy wszystko kolejno, pierwsze szpinak, trochę marchewki dla uzyskania ciekawej kompozycji wizualnej i smakowej, łososia marynowanego na przemian z grejpfrutem, przyozdabiamy krążkami cebuli. Gotową potrawę delikatnie skrapiamy oliwą i cytryną, doprawiamy solą i pieprzem, lampka białego musującego wina i SMACZNEGO.

Tagi:

szpinak