Mienta

Mienta

Szef Kuchni
[Przepisów: 24]

Łosoś z warzywami i makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Niezwykle aromatyczne ale też niezbyt ciężkie danie z pewnością może umilić romantyczną kolację.

Łosoś z warzywami i makaronem

Składniki:

Łosoś z warzywami i makaronem

 

  • 2 filety z łososia po około 150 g każdy
  • 200 g mrożonych warzyw włoskich
  • 200 g makaronu szpinakowego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 kostki rosołowe z lubczykiem

 

Sposób przygotowania:

Łosoś z warzywami i makaronem
Makaron gotujemy na sposób al dente (około 6 minut). Jedną kostkę rosołową mieszamy z dwoma łyżkami oliwy z oliwek i podsmażamy na niej mrożone warzywa. Drugą kostkę mieszamy z dwoma łyżkami oliwy oraz dwoma łyżkami soku z cytryny. Nacieramy filety z łososia i smażymy na rozgrzanej patelni. Ugotowany i odsączony makaron dodajemy do warzyw i mieszamy. Mieszankę nakładamy na talerz a na wierzchu kładziemy usmażonego łososia. Smacznego:)

Tagi:

makaron