jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Łososiowe serce.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Łososiowe serce to prosta kanapeczka w pyszną wędzoną rybką.

Łososiowe serce. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Łososiowe serce.

 

  • 60 g łososia wędzonego
  • 2 kromki chleba pełnoziarnistego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • pieprz cytrynowy
  • połówka awokado
  • 2 pomidorki daktylowe

 

 

Sposób przygotowania:

Łososiowe serce.
Kromki chleba przekrawamy na skos i układamy z nich serce. Siekamy łososia drobniutko, skrapiamy go łyżką soku z cytryny. Układamy łososia na chlebie. Kroimy awokado w paseczki, skrapiamy je sokiem z cytryny. Na talerzykach układamy kanapki,dekorujemy je połówkami pomidorków, paskami awokado. Posypujemy kanapki pieprzem cytrynowym.
Łososiowe serce.
Kromki chleba przecinamy na skos i składamy z nich serce.