Sposób przygotowania:
Low Carb - sernik z mandarynkami
🔘 CIASTO NA SERNIK : do miski włożyć twaróg, serek śmietankowy, jogurt, wbić jajko, dodać rodzynki, ekstrakt waniliowy, proszek budyniowy, erytrytol i wszystko razem delikatnie wymieszać ( uważać, aby nie wmieszać zbyt dużo powietrza ).
🔘 Później ciasto sernikowe umieścić w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia ( lekko posmarowanym olejem ), wygładzić i obłożyć ćwiartkami mandarynek. Następnie sernik włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 70 minut w 170°C / Górne - Dolne żródło ciepła /. Upieczony sernik pozostawić do wystygnięcia na kolejne 30 minut, przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika.
🔘 Później ciasto sernikowe umieścić w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia ( lekko posmarowanym olejem ), wygładzić i obłożyć ćwiartkami mandarynek. Następnie sernik włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 70 minut w 170°C / Górne - Dolne żródło ciepła /. Upieczony sernik pozostawić do wystygnięcia na kolejne 30 minut, przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika.


