Odp: Chwalimy się;
- Forum: Chwalimy się;
Ja się też pochwalę...nagrody co prawda nie dostałem , ale kupiłem sobie nowy odtwarzacz DVD
Staż w Gotujmy: 6087 dni
Miasto: Poznań
Ja się też pochwalę...nagrody co prawda nie dostałem , ale kupiłem sobie nowy odtwarzacz DVD
Mamy tu jeszcze jedną "grzybniętą"....Pyzę, ale nie odzywa się....pewnie "siedzi" w lesie
Sezon przetworów w pełni. Napiszcie co przetwarzacie i jak. Mnie bardzo interesują ogórki. W sobotę dostanę ich aż 30 kg. Co ja z tego zrobię?...Im więcej przepisów czytam tym mam większy problem...
Luna...brawo za pomysł...jutro kupuję jabłka i miętusy...kurcze suuuuuuuper pomysł
Dziś zalałem śliwki spirytusem i wódką...na właściwe przetwory przyjdzie czas gdy śliwki zmarszczy przymrozek wtedy zerwę i zacznę przetwarzać.
iwi69 napisał(a): Bahus napisał(a): Służę przepisem. (przywiozłem go z Belgii) Tak robię to puree
Puree z kasztanów jadalnych.
1 kg obranych ze skórek kasztanów jadalnych,
50 g masła,
3 łyżki śmietany kremówki,
sól i pieprz do smaku.
Kasztany zalać wrzątkiem posolić i gotować do miękkości.(ok 45 min). Odcedzić. Dodać masło i śmietanę. Zmiksować. Posolić i popieprzyć do smaku. Podawać do kaczki, dziczyzny, i wieprzowiny z pieca.
Proporcja na 6 osób.
(zdjęcie z internetu)
A zapomnialam tez robilam ciasto jest duzo roznych przepisow.
To dawaj te przepisy tutaj...(nawet jeśli nie są Twoje... tyle że zaznacz to). Wkrótce będzie już można kupić kasztany, więc dobrze mieć przepisy
margolata napisał(a): Czyż najlepsze na przeziębienie nie jest przytulenie się do...
kogoś miłego
czegoś ciepłego
bosko smakującego
Oj tak....potwierdzam...
Tak...surowa ugotowana w piwie ale w małej ilości, coby sos był o smaku kiełbasy i piwa. Zbyt duża ilość piwa spowoduje, że smak kiełbasy zostanie zdominowany piwem. Sos należy zagęścić mąką. Podawać z ziemniakami...(koniecznie)
Ja najchętniej piję herbatkę z prądem
Służę przepisem. (przywiozłem go z Belgii) Tak robię to puree
Puree z kasztanów jadalnych.
1 kg obranych ze skórek kasztanów jadalnych,
50 g masła,
3 łyżki śmietany kremówki,
sól i pieprz do smaku.
Kasztany zalać wrzątkiem posolić i gotować do miękkości.(ok 45 min). Odcedzić. Dodać masło i śmietanę. Zmiksować. Posolić i popieprzyć do smaku. Podawać do kaczki, dziczyzny, i wieprzowiny z pieca.
Proporcja na 6 osób.
(zdjęcie z internetu)